Budeme potrebovať:
Na lievance
Na mascarpone a pomarančový “sirup”
Nezabudnite na víno pre kuchára ☝️🥂☝️
Skvelý tip z našej ponuky, ktorý dokonalo lahodí v tejto sladkej kombinácii je Víno Schumacher sweet. 🧡🥂
Je mimoriadne komplexné, teplé a hladké a harmonicky vyvažuje sladkosť a kyslosť. Odporúčame vám ho ochutnať aj k sofistikovaným jedlám, ako sú ustrice, plesňový syr alebo čerstvé foie gras.
Postup prípravy:

1. Do misky si dáme mlieko, ktoré zmiešame so “suchými” ingredienciami a cesto necháme chvíľu odstáť, aby začal účinkovať kypriaci prášok.

2. Môžeme si rozpáliť panvicu na lievance s kvapkou olivového oleja.

3. Do mascarpone v inej miske pomarančový džem a pomarančové balsamico. Ak by bolo mascarpone moc husté, môžete pridať mlieko alebo smotanu na šľahanie. Tip: pomarančový džem môžete nahradiť pomarančovým olivovým olejom a pridáte med.

4. V panvičke môžeme na slabom ohni zmiešať pomarančový džús a cukor, ktorý by ho mal skaramelizovať na redší “sirup”. Keď máme lievance hotové, nachvíľu ich namočíme do sirupu.

5. Lievance podávame s pomarančovým mascarpone, ktoré polejeme kvapkou sirupu z panvice.

Prajeme vám dobrú chuť a na zdravie priatelia 🧡🥂
Vyhľadávanie