Budeme potrebovať:
Na lievance
- 300 g hladká múka
- 8 g kypriaci prášok
- 40 g práškový cukor
- ⅕ litra mlieko plnotučné
- 2 ks vajcia
Na mascarpone a pomarančový “sirup”
- mascarpone
- pomarančové balsamico Note di Nero
- pomarančový džem Daidone
- pomarančový džús
- hnedý cukor
- med
Nezabudnite na víno pre kuchára ☝️🥂☝️
Skvelý tip z našej ponuky, ktorý dokonalo lahodí v tejto sladkej kombinácii je Víno Schumacher sweet. 🧡🥂
Je mimoriadne komplexné, teplé a hladké a harmonicky vyvažuje sladkosť a kyslosť. Odporúčame vám ho ochutnať aj k sofistikovaným jedlám, ako sú ustrice, plesňový syr alebo čerstvé foie gras.
Postup prípravy:
1. Do misky si dáme mlieko, ktoré zmiešame so “suchými” ingredienciami a cesto necháme chvíľu odstáť, aby začal účinkovať kypriaci prášok.
2. Môžeme si rozpáliť panvicu na lievance s kvapkou olivového oleja.
3. Do mascarpone v inej miske pomarančový džem a pomarančové balsamico. Ak by bolo mascarpone moc husté, môžete pridať mlieko alebo smotanu na šľahanie. Tip: pomarančový džem môžete nahradiť pomarančovým olivovým olejom a pridáte med.
4. V panvičke môžeme na slabom ohni zmiešať pomarančový džús a cukor, ktorý by ho mal skaramelizovať na redší “sirup”. Keď máme lievance hotové, nachvíľu ich namočíme do sirupu.
5. Lievance podávame s pomarančovým mascarpone, ktoré polejeme kvapkou sirupu z panvice.
Prajeme vám dobrú chuť a na zdravie priatelia 🧡🥂