29,00 €
Červené víno s veľmi bohatou aromatickou paletou kandizovaného ovocia, dymových, pikantných tónov a balzamikových dotykov.
CASTELL DEL REMEI
Základné informácie
Objem : 0,75l
Odroda: 30% Ull de Llebre, 25% Cabernet Sauvignon, 25% Garnacha Tinta, 15% Merlot, 5% Syrah
Vôňa a chuť: Castell del Remei 1780 je koncentrované červené víno s veľmi bohatou aromatickou paletou kandizovaného ovocia, dymových, pikantných tónov a balzamikových dotykov. V ústach je elegantné, objemné a s veľmi dobre integrovanou kyslosťou. Koniec je vytrvalý, mierne horký a s praženými spomienkami.
Someliér odporúča:
Párovanie jedál: Klobásy, Cestoviny s mäsovou omáčkou, Grilované červené mäso, Tvarohy, Dusená jahňacina, Dusené bravčové mäso, Kozie syry, Grilované bravčové mäso
Teplota podávania: 16.0°C
Dekantovať : Áno
Pôvod vína
Vinohradnícka oblasť: Costers del Segre Zber a spracovanie: Castell del Remei 1780 je červené víno z D.O. Costers del Segre vyrobené castell del Remei zo zmesi cabernet sauvignon, tempranillo, Grenache, Merlot a Syrah. Castell del Remei je meradlom názvu Costers del Segre (Lleida). Jeho počiatky siahajú až do roku 1780, kedy Ignasi Girona Vilanova, ovplyvnená francúzskym vinohradníctvom, začala uplatňovať vedomosti získané v Bordeaux na majetku svojho otca. Stáva sa tak prvým výrobcom kvalitných vín v Katalánsku a piatym najstarším registrovaným vinárstvom v Španielsku. Od roku 1982 patrí do rodiny Cusiné, rodiny s dlhoročnou vinárskou tradíciou, ktorá vlastní aj Tomàs Cusiné, Cara Nord a Cérvoles. Pod vedením projektu Tomás Cusiné reštrukturalizuje vinice, obnovuje obraz vín a zdokonaľuje atrakciu vinárskeho cestovného ruchu hradu. Castell del Remei 1780 pochádza z vlastných viníc, ktoré sa nachádzajú v podoblasti Artesa de Segre (Lleida) v priemernej nadmorskej výške medzi 700 a 800 metrov nad morom. Vysadené na hlinitých pôdach s bohatou prítomnosťou štrku, pestujú sa tradičným spôsobom a zber sa vykonáva v optimálnom okamihu dozrievania. Po zbere sa strapce prepravujú s veľkou starostlivosťou do vinárstva, aby sa zabránilo poškodeniu. Vtedy sa začína výroba vína. Najprv Castell del Remei 1780 fermentuje v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele s reguláciou teploty a potom prechádza starnutím 18 mesiacov v nových amerických a francúzskych dubových sudoch. Nakoniec sa plní do fliaš a skladuje najmenej 24 mesiacov vo fľaši pred uvedením na trh. Castell del Remei 1780 je poctou roku založenia vinárstva. Slávne víno Castell del Remei so zmesou, ktorá sa každý rok mierne mení s cieľom dosiahnuť intenzitu, štruktúru a rovnováhu.
Vyhľadávanie