23,58 €
Secrets de Mar v darčekovej krabici - 2 fľaše/Chutnaj.sk
V príprade záujmu nás kontaktujteZákladné informácie:
Balenie: biele a červené víno Secrets de Mar v dačekovej krabici
Biele víno:
Odrody: 70% biela Garnacha | 30% Macabeu
Poznámky k ochutnávke: Clos Galena 's Secrets de Mar Blanco z katalánskej vinohradníckej oblasti DO Terra Alta je elegantný, mäkký a čerstvý biely vínny cuvée vinifikovaný z odrôd hrozna Grenache Blanc a Macabeo. V pohári sa toto víno prezentuje vo svetložltej slamke. Nos sa berie kvetinovou ovocnou kyticou. Rozvíjajú sa vône žltých kôstkových plodov - v popredí je najmä marhuľa - slnečne zrejúce citrusové plody a kvetinové nuansy bielych kvetov. Na poschodí toto španielske biele víno presvedčí elegantným, mäkkým telom, ktoré je obklopené krásnou sviežosťou. Finále má peknú dĺžku.
Párovanie: Vychutnajte si toto suché biele víno zo Španielska so všetkými druhmi cestovín s morskými plodmi, ryžovými panvicami s chrumkavou zeleninou alebo tiež s grilovanými rybami.
Obsah alkoholu: 13,5%
Vypracovanie: Hrozno rastie na 30-ročných viničoch. Hneď po skončení zberu sa hrozno okamžite privezie do vínnej pivnice Clos Galena. Tam sa hrozno odstraňuje a jemne lisuje. Proces fermentácie v nerezových nádržiach sa vykonáva približne 20 dní pri teplote 16 stupňov Celzia.
Starnutie: Starnutie na kaloch približne 1 - 2 mesiace.
Ocenenia: Gilbert & Gaillard: Zlatá medaila za rok 2018
Červené víno:
Odrody: 60% Carinena | 35% Garnacha | 5% Syrah
Poznámky k ochutnávke: Clos Galena 's Secrets de Mar Tinto z katalánskej vinárskej oblasti DO Terra Alta je elegantný, komplexný a mäkký červený vinič vinifikovaný z odrôd hrozna Carinena, Garnacha a Syrah. V pohári svieti silná rubínovo červená s fialovými svetlami. Nos je obsadený výraznou rozmanitosťou aróm. Kytica odhaľuje potpourri z červeného a čierneho ovocia - najmä tieňové morálky, ostružiny a čučoriedky sa prezentujú. To je sprevádzané pikantnými nuansami. Na poschodí má toto španielske červené víno nádherne mäkké telo, ktoré je obklopené elegantnými taninami. Finále prichádza s peknou, príjemnou dĺžkou.
Párovanie: Toto suché červené víno zo Španielska by nemalo chýbať na griloch s rodinou a priateľmi. Alebo podávajte toto víno so zrelými silnými gulášmi alebo zrelými syrmi.
Obsah alkoholu: 14,0%
Vypracovanie: Všetky viniče majú vek viac ako 30 rokov. Hrozno sa fermentuje a maceruje v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovanej teplote 26 až 28 stupňov Celzia počas 20 až 25 dní. Hrozno sa potom jemne lisuje a pre toto červené víno sa používa len šťava z prvého lisovania. Potom nasleduje malolaktická fermentácia v oceľových nádržiach počas 30 dní. Nakoniec toto víno zreje 4 mesiace vo francúzskych dubových sudoch.
Starnutie: 4 mesiace vo francúzskych dubových sudoch.
Ocenenia: Ročník 2017: 93 BODOV Gilbert & Gaillard International Challenge Awards 2019
Vyhľadávanie