6,55 €
Tradičné sicílske pesto s rajčinami a mandľami
Pesto alla Trapanese je sicílska variácia pesta, typická pre provinciu Trapani. Je tiež známe ako Pesto Trapanese alebo Pesto alla Siciliana. Je vyrobené z cesnaku, bazalky, mandlí, paradajok, soli a čierneho korenia a spájaný s extra panenským olivovým olejom. Odporúčame podávať s cestovinami Busiate a dozdobiť syroovými hoblinkami syra Pecorino Siciliano.
Toto jedlo zaviedli v staroveku lode Genovese, prichádzajúce z východu a zastavujúce sa v prístave Trapani, ktoré priniesli tradíciu agliata, druhu pesto omáčky na báze cesnaku a vlašských orechov, ktorú potom spojili námorníci z Trapani s domácimi produktami z vlastného hospodárstva, najmä paradajky a mandle.
"Busiati s pesto trapanese" je uvedené ako tradičný regionálny výrobok schválený talianskym Ministerstvom poľnohospodárstva, potravinárstva a lesného hospodárstva.
Busiate alebo Busiati sú typom dlhých makarónov, ktoré pochádzajú z provincie Trapani a sú typické pre talianske regióny Kalábria a Sicília.
Daidone a sicílske pestá Exquisiteness sú kolekciou hotových korenín na cestoviny, recepty charakterizované rustikálnou a rafinovanou chuťou odovzdanou v priebehu času starodávnymi tradíciami.
Krajina pôvodu: Sicília
Zloženie:
drvené rajčiny, mandle, bazalka, cesnak, extra panenský olivový olej, soľ, cukor.
Môže obsahovať stopy iných orechov, mlieka, rýb.
Skladujte na tmavom a suchom mieste mimo zrojov tepla.
Pre dlhšiu trvanlivosť odporúčame otvorené balenie zaliať vrstvou olivového oleja a uskladniť v chladničke.
Výživové údaje:
Priemerné nutričné hodnoty na 100 g výrobku:
Energetické hodnoty 170Kj = 406Kcal,
Tuky 40,2 g z toho: Nasýtené tuky 0g,
Sacharidy 3,8g z toho: Cukry 1,6g,
Bielkoviny 0,9g,
Soľ 1,0g
Vyhľadávanie