Tovar máme pre Vás skladom.
Daidone - Pesto di Trapanese - pesto s rajčinami a mandľami 200g Daidone - Pesto di Trapanese - pesto s rajčinami a mandľami 200g

Daidone - Pesto di Trapanese - pesto s rajčinami a mandľami 200g

6,55 €

Tradičné sicílske pesto s rajčinami a mandľami

Pesto alla Trapanese je sicílska variácia pesta, typická pre provinciu Trapani. Je tiež známe ako Pesto Trapanese alebo Pesto alla Siciliana. Je vyrobené z cesnaku, bazalky, mandlí, paradajok, soli a čierneho korenia a spájaný s extra panenským olivovým olejom. Odporúčame podávať s cestovinami Busiate a dozdobiť syroovými hoblinkami syra Pecorino Siciliano.

Toto jedlo zaviedli v staroveku lode Genovese, prichádzajúce z východu a zastavujúce sa v prístave Trapani, ktoré priniesli tradíciu agliata, druhu pesto omáčky na báze cesnaku a vlašských orechov, ktorú potom spojili námorníci z Trapani s domácimi produktami z vlastného hospodárstva, najmä paradajky a mandle.

"Busiati s pesto trapanese" je uvedené ako tradičný regionálny výrobok schválený talianskym Ministerstvom poľnohospodárstva, potravinárstva a lesného hospodárstva.
Busiate alebo Busiati sú typom dlhých makarónov, ktoré pochádzajú z provincie Trapani a sú typické pre talianske regióny Kalábria a Sicília.

Daidone a sicílske pestá Exquisiteness sú kolekciou hotových korenín na cestoviny, recepty charakterizované rustikálnou a rafinovanou chuťou odovzdanou v priebehu času starodávnymi tradíciami.

Krajina pôvodu: Sicília

Popis produktu

Zloženie:

drvené rajčiny, mandle, bazalka, cesnak, extra panenský olivový olej, soľ, cukor.

Môže obsahovať stopy iných orechov, mlieka, rýb.
Skladujte na tmavom a suchom mieste mimo zrojov tepla.
Pre dlhšiu trvanlivosť odporúčame otvorené balenie zaliať vrstvou olivového oleja a uskladniť v chladničke.

Výživové údaje: 
Priemerné nutričné ​​hodnoty na 100 g výrobku: 
Energetické hodnoty 170Kj = 406Kcal, 
Tuky 40,2 g z toho: Nasýtené tuky 0g, 
Sacharidy 3,8g z toho: Cukry 1,6g, 
Bielkoviny 0,9g, 
Soľ 1,0g
 

Vyhľadávanie