Nepremeškajte naše AKCIE a zvýhodnené balenia! 😍💖
Pastificio Di Martino - Elicoidali D&G Pastificio Di Martino - Elicoidali D&G Pastificio Di Martino - Elicoidali D&G

Pastificio Di Martino - Elicoidali D&G

2,99 €

Elicoidali – cestoviny, ktoré objímajú chuť Talianska. Krátke trubičky s jemnou špirálou, bronzovo lisované a sušené v srdci Kampánie, dokážu premeniť aj jednoduché jedlo na stredomorský zážitok. Ich špirálovitý tvar zachytí každý kúsok omáčky, bylinky či olivového oleja, takže každé sústo je malé majstrovské dielo. Vyniknú s paradajkami, cuketou, olivovým olejom či len so syrom a bylinkami – jednoducho, ako to vedia len Taliani.

Elicoidali Pastificio di Martino – cestoviny, ktoré objímajú chuť

Elicoidali sú elegantné, krátke trubičky s jemne skrútenými drážkami, ktoré sa vinú po ich povrchu ako špirála. Ich názov pochádza z talianskeho slova elica – vrtuľa, čo dokonale vystihuje ich tvar aj funkciu: zachytiť čo najviac omáčky, aby každé sústo bolo plné chuti. Tento tvar vznikol v južnom Taliansku, v Kampánii - kolíske pasty, kde sa už po stáročia vyrábajú cestoviny s dôrazom na textúru a schopnosť „držať“ omáčku.

Elicoidali sú trochu menej známe ako penne či rigatoni, no práve preto pôsobia na tanieri tak originálne. Ich jemne točené rebrá umožňujú omáčke vsiaknuť nielen na povrch, ale aj dovnútra trubičky – ideálne pre husté, krémové alebo zeleninové omáčky.

Elicoidali Pastificio di Martino – dokonalý obed zo srdca Kampánie

Predstavte si letný obed v Kampánii – stôl v tieni olivovníkov, na panvici sa praží cesnak s kúskami cukety a sušených paradajok, vôňa sa mieša s olivovým olejom a rozmarínom. Do hrnca s viracou vodou dávate Elicoidali od Pastificio di Martino, a po niekoľkých minútach sa na tanieri objaví zázrak: Elicoidali con Zucchine e Pomodori Secchi - cestoviny, ktoré dokonale objímajú omáčku, nasiaknuté chuťou stredomorského leta.

Pripravte si i Vy jemne zatočené Elicoidali, ktoré sa vo vnútri každej vrúbky obalia sladkou chuťou sušených paradajok a jemnou šťavnatosťou cukety. Tento tvar cestovín, typický pre Kampániu, je stvorený na to, aby zachytil každý kúsok omáčky, bylinky či olivového oleja – a vy ste mohli ochutnať dokonalú symfóniu chutí v každom súste. Ich textúra, pevnosť a bronzovo matný povrch nie sú náhoda – Pastificio di Martino ich vyrába z 100 % talianskej tvrdej pšenice, lisované cez bronzové formy a pomaly sušené pri nízkych teplotách v Gragnane. Vďaka tomu si zachovávajú vôňu obilného poľa, svoj tvar a pevnú konzistenciu aj po uvarení „al dente“. Elicoidali sú skvelé pre omáčky s rajčinovým základom, zeleninové zmesi, syrové krémy či zapekané pokrmy. Ale aj len s olivovým olejom, bylinkami a parmezánom dokážu premeniť obyčajný obed na malý taliansky sviatok. Vyskúšajte k nim niketorý z kvalitných extra panenských olivových olejov z našej ponuky.

Obal, ktorý rozpráva príbeh

No ešte predtým, ako sa vôbec pustíte do varenia, prekvapí vás obal. Nie je to len obyčajný sáčok. V spolupráci s módnym domom Dolce & Gabbana sa aj Spaghetti stávajú malým dizajnovým kúskom. Sýte farby, ornamenty a hravé ilustrácie odkazujú na temperament, vášeň a kultúru Talianska – rovnako, ako samotná pasta z Gragnana.

Každý detail je prepracovaný tak, aby ste cítili, že držíte v rukách niečo výnimočné. Je to malý kúsok talianskej estetiky, ktorý dokáže z obyčajného varenia spraviť malý rituál. Obal sa stáva pozvánkou – usmeje sa na vás, naladí vás na kulinársky zážitok a pripomenie, že aj každodenné jedlo môže mať šmrnc a noblesu.

Elicoidali Pastificio di Martino teda nie sú len cestoviny. Je to tradícia, príbeh, móda a chuť v jednom – a kúsok Talianska, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek doma.

Objavte ideálne omáčky pre vaše Elicodali

Elicoidali Pastificio di Martino sú pripravené niesť omáčku ako plátno umelecké dielo. Či už máte radi klasickú paradajkovú omáčku, krémovú carbonaru, pikantnú arrabbiatu alebo jemnú pesto verziu, v našej ponuke nájdete všetko, čo potrebujete na dokonalý taliansky obed či večeru.

Tip od Chutnaj.sk: Nebojte sa experimentovať a kombinovať rôzne omáčky s našimi cestovinami – každý tanier sa tak môže stať malým gurmánskym zážitkom. Vyskúšajte naše omáčky a doprajte svojim Elicoidali Pastificio di Martino kompletný taliansky zážitok! Pozrieť omáčky

Vyrobené v Taliansku.

Popis produktu

Výživová hodnota Na 100 g
Energia 1502 kJ / 354 kcal
Tuky 1,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70 g
- z toho cukry 3,3 g
Vláknina 3,3 g
Bielkoviny 14 g
Soľ <0,01 g
  • Zloženie: múka z tvrdej pšenice, voda
  • Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste.
  • Balenie: 500g
  • Krajina pôvodu: Taliansko

Vyhľadávanie