Nepremeškajte naše AKCIE a zvýhodnené balenia! 😍💖
Pastificio Di Martino - Gnocchi Napoletani Pastificio Di Martino - Gnocchi Napoletani Pastificio Di Martino - Gnocchi Napoletani

Pastificio Di Martino - Gnocchi Napoletani

2,99 €

Gnocchi Napoletani – neapolská klasika s nadýchanou jemnosťou. Tradične pripravované zo semoliny, mlieka, vajec a masla, zapekané dozlatista a podávané pri rodinných hostinách. Tieto gnocchi spájajú históriu a chuť Neapola a aj dnes si ich môžete vychutnať doma v spojení so zeleninou, syrom či bohatými omáčkami.

Gnocchi Napoletani – tradičné gnocchi z Neapola

Gnocchi Napoletani sú klasickou talianskou špecialitou, ktorá pochádza z regiónu Kampánia a je typická pre Neapol a okolie. Tento tvar cestovín, často označovaný jednoducho ako „neapolské gnocchi“, vznikol ako ľahké a praktické jedlo, ktoré bolo dostupné pre široké vrstvy obyvateľstva a zároveň dostatočne elegantné, aby sa podávalo pri sviatočných príležitostiach.

Na rozdiel od klasických zemiakových gnocchi sú Gnocchi Napoletani tradične pripravované zo semoliny, mlieka, vajec a masla, čo im dáva jemnú a nadýchanú štruktúru. Po uvarení sa často krátko zapekajú, čím získajú zlatistú farbu a mierne pevnú konzistenciu, ktorá skvele drží omáčku.

Historicky sa Gnocchi Napoletani podávali pri slávnostných obedoch a rodinných stretnutiach, často ako súčasť viacchodového menu. Ich jemný a nadýchaný charakter sa dokonale hodí k bohatým paradajkovým omáčkam, maslovým alebo syrovým kombináciám, ako aj do zapekaných cestovinových jedál.

Dnes sú Gnocchi Napoletani symbolom neapolskej tradície – spájajú históriu, kultúru a chuť, a sú obľúbené nielen v Taliansku, ale aj vo svete. Typické recepty zahŕňajú zapekané gnocchi s paradajkovou omáčkou a mozzarellou, gnocchi so syrovou a smotanovou omáčkou, či jednoduché podávanie s bylinkovým maslom.

Ochutnajte Neapol priamo doma – Gnocchi Napoletani s brokolicou

Predstavte si Neapol v jeho najtradičnejšej podobe – kuchyňa plná vôní, veľký rodinný stôl a plno jedál, ktoré spájajú históriu s chuťou. Práve tu vznikli Gnocchi Napoletani – jemné gnocchi z semoliny, nadýchané a dokonale pripravené na zachytenie omáčky.

Vyskúšajte ich v kombinácii so sviežou brokolicou a zapekajte ich do zlatista s trochou syra. Každý kúsok sa v rúre jemne premení, zachytí omáčku a zachová si nadýchanú štruktúru. Výsledok je krémový, sýty a aromatický – pastva pre oči aj jazyk.

Tento recept nie je len jedlom – je to kúsok neapolskej histórie na tanieri. Hravo prepojí tradičnú chuť Gnocchi Napoletani so sviežosťou zeleniny, a prináša autentický zážitok, ktorý poteší celú rodinu.

Doladíte ho pár kvapkami kvalitného extra panenského olivového oleja z našej ponuky a strúhaným syrom, a vznikne jedlo, ktoré spája tradičnú taliansku eleganciu, chuť a hravosť.

Objavte ideálne omáčky pre vaše Gnocchi

Gnocchi Napoletani Pastificio di Martino sú pripravené niesť omáčku ako plátno umelecké dielo. Či už máte radi klasickú paradajkovú omáčku, krémovú carbonaru, pikantnú arrabbiatu alebo jemnú pesto verziu, v našej ponuke nájdete všetko, čo potrebujete na dokonalý taliansky obed či večeru.

Tip od Chutnaj.sk: Nebojte sa experimentovať a kombinovať rôzne omáčky s našou pastou – každý tanier sa tak môže stať malým gurmánskym zážitkom. Vyskúšajte naše omáčky a doprajte svojim Gnocchi Napoletani Pastificio di Martino kompletný taliansky zážitok! Pozrieť omáčky

Vyrobené v Taliansku.

Popis produktu

Výživová hodnota Na 100 g
Energia 1502 kJ / 354 kcal
Tuky 1,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70 g
- z toho cukry 3,3 g
Vláknina 3,3 g
Bielkoviny 14 g
Soľ <0,01 g
  • Zloženie: múka z tvrdej pšenice, voda
  • Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste.
  • Balenie: 500g
  • Krajina pôvodu: Taliansko

Pribaľ si a oChutnaj (alebo daruj 😍) aj:

Vyhľadávanie