4,99 €
Lasagne Regionali DIM od Pastificio di Martino sú ideálne na klasické aj kreatívne recepty. Ich obdĺžnikové pláty sú pevné, vláknité a netreba ich predvárať, takže príprava je rýchla a jednoduchá. Vytvorte lahodné vrstvy podľa tradičných receptov alebo experimentujte s mäsom, zeleninou či sladkými krémami – každá večera sa premení na taliansky sviatok.
Lasagne Regionali DIM – jednoducho dokonalé
Lasagne sú jedným z najikonickejších pokrmov talianskej kuchyne, s bohatou históriou a rôznymi regionálnymi variáciami. Ich pôvod je spojený s rôznymi kultúrami a tradíciami, čo robí každú verziu jedinečnou.
Slovo „lasagna“ pochádza z gréckeho slova laganon, čo označovalo ploché cesto narezané na pásiky. Tento koncept prebrali Rimania, ktorí vytvorili pokrm lagane, vrstvený pokrm z cesta a omáčky. Prvá písomná zmienka o lasagnách pochádza z 13. storočia z Bologne, kde sa spomínajú v básni a v stredovekých kuchárskych knihách. V priebehu storočí sa lasagne stali obľúbeným pokrmom v rôznych regiónoch Talianska, pričom každá oblasť prispela svojou vlastnou verziou.
Lasagne Regionali – jednoducho dokonalé krátke cestoviny od Pastificio di Martino patria medzi najobľúbenejšie po celom svete. Ich obdĺžnikový plát je ideálny na vrstvenie s akoukoľvek plnkou a následné pečenie: výsledok je vždy dokonalý – chrumkavé na povrchu a krémové a vláknité v strede. A to najlepšie? Tieto Lasagne netreba blanšírovať – ušetrite čas a pripravte si obľúbené recepty okamžite.
Tradičné a moderné využitie lasagní
Medzi tradičné recepty na lasagne patria Lasagne alla Bolognese, typické pre región Emilia-Romagna, ktoré obsahujú zelené cestoviny so špenátom, bohaté ragù a krémový bešamel. V iných častiach Talianska sa však Lasagne alla bolognese pripravujú aj s klasickými (nefarbenými) cestovinami, pretože špenátová verzia je len regionálny detail, nie nutnosť.
V Neapole sa pripravujú Lasagne alla Napoletana, často známe aj ako Lasagne di Carnevale, špeciálna verzia lasagní určená na obdobie karnevalu. Tento slávnostný pokrm je výdatný a bohatý na rôzne chute a textúry, ideálny na rodinné oslavy či sviatočné príležitosti. Typické ingrediencie zahŕňajú mäsové ragù, mäsové guľky, ricottu a provolu, varené vajcia, parmezán a caciocavallo, doplnené zmesou korenín ako škorica či muškátový oriešok.
Z regiónu Marche pochádza Vincisgrassi, ďalšia vrstvená verzia lasagní s bohatým mäsovým ragù a bešamelom. Lasagne sú tak v Taliansku nielen tradičným jedlom, ale aj symbolom osláv a pohostinnosti.
Vyskúšajte tieto autentické recepty doma a premeňte každú večeru na malý taliansky sviatok!

Okrem tradičných receptov ponúkajú Lasagne Pastificio di Martino nekonečné možnosti experimentovania. Skúste vrstvy s grilovanou zeleninou, hubami alebo pikantnou klobásou, doplnené ricottou alebo mozzarellou, a získate lahodnú vegetariánsku alebo mäsovú alternatívu. Pre milovníkov sladkého sa pláty lasagní skvele hodia aj do vrstvených dezertov – s mascarpone, ovocím, čokoládou či karamelom sa premenia na netradičný, no výnimočne chutný dezert.
Vďaka praktickému tvaru môžete Lasagne použiť aj na mini porcie – ideálne na malé zapekané "taniere", predjedlá či individuálne porcie pre hostí, kde každý dostane svoj vlastný kúsok talianskej lahodnosti. Takto sa lasagne stávajú nielen hlavným jedlom, ale aj originálnym spôsobom servírovania pri oslave či rodinnej hostine.
Vyskúšajte tieto autentické recepty doma a premeňte každú večeru na malý taliansky sviatok!
Lasagne Pastificio di Martino ponúkajú nekonečné možnosti experimentovania v kuchyni. Či už pripravujete klasické lasagne s paradajkovou omáčkou alebo pestom, určite oceníte kvalitné extra panenské olivové oleje, soľ či bylinkové korenie z našej ponuky. Pre výraznejšiu chuť pridajte sušené stredomorské rajčiny, olivy, kapary, artičoky alebo cesnak – a každé sústo sa premení na malý výbuch Stredomoria.
A nezabúdajte, že pláty lasagní sa skvele hodia aj na sladké varianty! Vyskúšajte naše orechové a jemné krémy a vytvorte netradičné dezertné lasagne, ktoré ohúria celú rodinu alebo hostí. Takto sa lasagne stávajú univerzálnym pokrmom, ktorý zvládnete vždy podľa nálady a chuti.
Vyrobené v Taliansku.
| Výživová hodnota | Na 100 g |
| Energia | 1502 kJ / 354 kcal |
| Tuky | 1,3 g |
| - z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
| Sacharidy | 70 g |
| - z toho cukry | 3,3 g |
| Vláknina | 3,3 g |
| Bielkoviny | 14 g |
| Soľ | <0,01 g |
Vyhľadávanie