4,99 €
Veľká klasika neapolskej tradície, pre výnimočné chvíle. Zapekané plnené Paccheri sú sviatočným zážitkom pre celú rodinu. Veľké, hladké rúrky plnené mletým mäsom a preliate paradajkovou omáčkou spájajú tradíciu neapolskej kuchyne s vôňou domácnosti. Každé sústo vytvára spomienky, ktoré sa pri stole budú dlhé roky pripomínať.
V príprade záujmu nás kontaktujtePaccheri patria medzi najcharakteristickejšie cestoviny južného Talianska. Ich pôvod siaha do oblasti Kampánie, konkrétne do Neapola, kde sa tradične vyrábali ako symbol pohostinnosti a hojnosti. Názov paccheri pochádza z neapolského slova pacchero – „facka“ – údajne preto, že pri miešaní či servírovaní vydávajú jemný, tlmený zvuk, ako keď niekoho „plácnete po pleci“.
Tieto majestátne veľké duté rúrky od Pastificio di Martino sa vyrábajú v srdci Gragnana z 100 % talianskej tvrdej pšenice, lisované cez bronzové formy a sušené pomaly pri nízkych teplotách. Vďaka tomu majú typickú drsnú štruktúru a nezameniteľnú arómu po obilí – ideálne na to, aby udržali hustú omáčku či náplň.Paccheri sú stvorené pre výrazné chute – dokonale sa hodia k hustým paradajkovým omáčkam, mäsovým ragù, morským plodom či syrovým náplniam. Ich široký otvor a pevná textúra umožňujú omáčke preniknúť dnu a premeniť každé sústo na dokonalý zážitok.
Paccheri sú symbolom veľkorysosti neapolskej kuchyne – veľké, hladké rúrky z cestovín, ktoré si priam pýtajú plnku. Paccheri sú ako stvorené pre sviatočné chvíle – plnené mletým mäsom, preliate paradajkovou omáčkou, posypané parmezánom a zapekané do zlatista. Výsledkom je pokrm, ktorý spája jednoduchosť domácich surovín s noblesou talianskej tradície. Na tanieri pôsobia veľkolepo – no v srdci nesú úprimnú, poctivú a domácu chuť Talianska. Ich príprava si vyžaduje trochu času a trpezlivosti – každú rúrku treba naplniť, uložiť do zapekacej misy a zaliať omáčkou. No keď sa z rúry začne šíriť vôňa pečených paradajok, mäsa, syra a byliniek, pochopíte, že tento recept nie je pre bežný deň. Je pre chvíle, keď sa pri stole stretne rodina, otvára sa víno a z jednoduchých surovín vznikne jedlo, ktoré spája rodinu a vytvára spomienky, ku ktorým sa budete radi vracať.
Vyskúšajte Paccheri ripieni al forno – zapekané plnené cestoviny, ktoré spravia z obyčajného dňa malý sviatok. S Paccheri Pastificio di Martino prinesiete na stôl chuť Neapola - poctivú a neodolateľne taliansku.
Originálny recept Vám predstavujeme v našom blogu: Paccheri naplnené salsicciou „a la lasagne“
Paccheri Pastificio di Martino si priam pýtajú to najlepšie, čo talianska kuchyňa ponúka – kvalitné suroviny, ktoré zvýraznia ich prirodzenú chuť a textúru. Ak ich pripravujete plnené alebo zapekané, siahnite po našich rajčinových základoch, extra panenských olivových olejoch, talianskych soliach a bylinkách, ktoré premenia každý recept na gurmánsky zážitok.
Tip od Chutnaj.sk: Použite našu paradajkovú passatu, kvapku olivového oleja z Kampánie a štipku morskej soli – a vaše Paccheri sa zmenia na dokonalý sviatočný pokrm, aký by vám servírovali v neapolskej trattorii.
Vyskúšajte naše produkty a doprajte svojim Paccheri Pastificio di Martino chuť pravého Talianska!
Vyrobené v Taliansku.
Výživová hodnota | Na 100 g |
Energia | 1502 kJ / 354 kcal |
Tuky | 1,3 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 70 g |
- z toho cukry | 3,3 g |
Vláknina | 3,3 g |
Bielkoviny | 14 g |
Soľ | <0,01 g |
Vyhľadávanie