4,99 €
Veľká klasika neapolskej tradície, pre výnimočné chvíle. Zapekané plnené Paccheri sú sviatočným zážitkom pre celú rodinu. Veľké, hladké rúrky plnené mletým mäsom a preliate paradajkovou omáčkou spájajú tradíciu neapolskej kuchyne s vôňou domácnosti. Každé sústo vytvára spomienky, ktoré sa pri stole budú dlhé roky pripomínať.
Paccheri patria medzi najcharakteristickejšie cestoviny južného Talianska. Ich pôvod siaha do oblasti Kampánie, konkrétne do Neapola, kde sa tradične vyrábali ako symbol pohostinnosti a hojnosti. Názov paccheri pochádza z neapolského slova pacchero – „facka“ – údajne preto, že pri miešaní či servírovaní vydávajú jemný, tlmený zvuk, ako keď niekoho „plácnete po pleci“.
Tieto majestátne veľké duté rúrky od Pastificio di Martino sa vyrábajú v srdci Gragnana z 100 % talianskej tvrdej pšenice, lisované cez bronzové formy a sušené pomaly pri nízkych teplotách. Vďaka tomu majú typickú drsnú štruktúru a nezameniteľnú arómu po obilí – ideálne na to, aby udržali hustú omáčku či náplň.Paccheri sú stvorené pre výrazné chute – dokonale sa hodia k hustým paradajkovým omáčkam, mäsovým ragù, morským plodom či syrovým náplniam. Ich široký otvor a pevná textúra umožňujú omáčke preniknúť dnu a premeniť každé sústo na dokonalý zážitok.
Paccheri sú symbolom veľkorysosti neapolskej kuchyne – veľké, hladké rúrky z cestovín, ktoré si priam pýtajú plnku. Paccheri sú ako stvorené pre sviatočné chvíle – plnené mletým mäsom, preliate paradajkovou omáčkou, posypané parmezánom a zapekané do zlatista. Výsledkom je pokrm, ktorý spája jednoduchosť domácich surovín s noblesou talianskej tradície. Na tanieri pôsobia veľkolepo – no v srdci nesú úprimnú, poctivú a domácu chuť Talianska. Ich príprava si vyžaduje trochu času a trpezlivosti – každú rúrku treba naplniť, uložiť do zapekacej misy a zaliať omáčkou. No keď sa z rúry začne šíriť vôňa pečených paradajok, mäsa, syra a byliniek, pochopíte, že tento recept nie je pre bežný deň. Je pre chvíle, keď sa pri stole stretne rodina, otvára sa víno a z jednoduchých surovín vznikne jedlo, ktoré spája rodinu a vytvára spomienky, ku ktorým sa budete radi vracať.
Vyskúšajte Paccheri ripieni al forno – zapekané plnené cestoviny, ktoré spravia z obyčajného dňa malý sviatok. S Paccheri Pastificio di Martino prinesiete na stôl chuť Neapola - poctivú a neodolateľne taliansku.
Originálny recept Vám predstavujeme v našom blogu: Paccheri naplnené salsicciou „a la lasagne“

Paccheri Pastificio di Martino si priam pýtajú to najlepšie, čo talianska kuchyňa ponúka – kvalitné suroviny, ktoré zvýraznia ich prirodzenú chuť a textúru. Ak ich pripravujete plnené alebo zapekané, siahnite po našich rajčinových základoch, extra panenských olivových olejoch, talianskych soliach a bylinkách, ktoré premenia každý recept na gurmánsky zážitok.
Tip od Chutnaj.sk: Použite našu paradajkovú passatu, kvapku olivového oleja z Kampánie a štipku morskej soli – a vaše Paccheri sa zmenia na dokonalý sviatočný pokrm, aký by vám servírovali v neapolskej trattorii.
Vyskúšajte naše produkty a doprajte svojim Paccheri Pastificio di Martino chuť pravého Talianska!
Vyrobené v Taliansku.
| Výživová hodnota | Na 100 g |
| Energia | 1502 kJ / 354 kcal |
| Tuky | 1,3 g |
| - z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
| Sacharidy | 70 g |
| - z toho cukry | 3,3 g |
| Vláknina | 3,3 g |
| Bielkoviny | 14 g |
| Soľ | <0,01 g |
Vyhľadávanie