Black friday až do -25%. S kódom BF25 získate zľavu 25% na všetky nezľavnené vína a s kódom BF15 zľavu 15% na všetky nezľavnené produkty.
Paccheri naplnené salsicciou à la lasagne

Paccheri naplnené salsicciou à la lasagne


 

Potrebujeme

 

na rajčinovú omáčku:

  • 300 g rajčinový pretlak passata / passara zo žltých rajčín
  • bazalka
  • 1 cesnak
  • med
  • soľ
  • korenie

 

na bešamelovú omáčku:

  • 30g maslo
  • 30g hladká múka
  • ½ l mlieko
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok

 

Nezabudnite na víno pre kuchára ☝️🥂☝️
Ideálnym spoločníkom v tejto kombinácii je jemné, šťavnaté, ovocné - skrátka zvodné červené víno Quercus Merlot. Toto skvostné víno sa vhodne kombinuje s pikantnými mäsovými jedlami ako ražničí, čevapčiči alebo aj pizza 🧡🥂


 

 

  1. Predvaríme si paccheri, aby trochu zmäkli (približne na 7 minút)
     
  2. Medzitým si môžeme urobiť rajčinovú omáčku:
    do hlbokej panvice nalejeme rajčinový pretlak* a na nízkom ohni miešame, zatiaľ čo dochucujeme soľou, korením a medom. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku a na koniec si nasekáme listy bazalky, ktoré do omáčky hodíme tiež.
    *pre ľudí s histamínovou intoleranciou sa ako náhrada hodí passata zo žltých rajčín
     
  3. Keď sú paccheri predvarené a vychladnuté, môžeme ich naplniť salsicciou*, ktorú si v rukách rozdrobíme. Takto naplnené kúsky necháme zatiaľ tak a môžeme sa pustiť na bešamel.
    *pre ľudí s histamínovou intoleranciou sa hodí ako náhrada čerstvé mleté ochutené mäso



     
  4. Bešamelová omáčka vzniká zmiešaním mlieka, masla a hladkej múky. Najskôr je treba urobiť si zásmažku (miešame kým sa maslo a múka nespoja dokopy). Následne pomaly za stáleho miešania prilievame mlieko a povaríme pár minút. Na dochutenie pridáme soľ, čierne korenie a nastrúhaný muškátový oriešok pre dobrú vôňu.
     
  5. Predhrejeme si rúru na 190 stupňov
     
  6. Do zapekacej misy vylejeme rajčinovú omáčku, ktorá bude tvoriť prvú vrstvu “lasagní”.
     
  7. Na rajčinovú omáčku poukladáme vedľa seba po ležiačky cestoviny.


     
  8. Cestoviny zalejeme bešamelovou omáčkou, ktorá tvorí “tretiu vrstvu”.


     
  9. Na vrch už len poukladáme mozzarellu buffalu nakrájanú na tenké plátky a môžeme zapekať.


     
  10. Pečieme približne 30 minút, respektíve dokým sa nevytvorí “kôrka”.


     
  11. Následne po vychladnutí dozdobíme nastrúhaným parmezánom. Podľa chuti môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom alebo olejom s príchuťou chilli a môžeme servírovať.


Prajeme vám dobrú chuť a na zdravie priatelia 🧡🥂

 

Súvisiace produkty

Vyhľadávanie

COOKIES

Chceme Vám prinášať obsah, ktorý Vás naozaj zaujíma, preto používame súbory cookies. Kliknite na tlačidlo Prijať všetky, ak súhlasíte s používaním cookies a zbieraním štatistických dát touto webovou stránkou pre účely zobrazovania relevantného obsahu a reklamy.

Nastavenia môžete upraviť kliknutím na jednotlivé položky. Pre viac informácií o GDPR navštívte túto stránku.

Účely spracovania dát