Nepremeškajte naše AKCIE a zvýhodnené balenia! 😍💖
Pastificio Di Martino - Radiatori Pastificio Di Martino - Radiatori Pastificio Di Martino - Radiatori

Pastificio Di Martino - Radiatori

2,99 €

Radiatori sú cestoviny hodné kráľovského stola. Tento výnimočný tvar, inšpirovaný starými radiátormi, je dôkazom kreativity talianskej kuchyne. Svojou rebrovanou štruktúrou a jemnou dutinkou dokážu zachytiť omáčku do poslednej kvapky, vďaka čomu premenia každý tanier na gurmánsky zážitok. Dokonalým príkladom je recept Radiatori alla Ferdinando II., moderná interpretácia neapolskej tradície, ktorá spája hustú paradajkovú omáčku, jemne slané prosciutto, krémovú mozzarellu a čerstvú bazalku – jedlo pripomínajúce noblesu kráľovských stolov v Neapole.

Radiatori – mechanické majstrovstvo talianskej kuchyne

Ak ste si doteraz mysleli, že všetky cestoviny sú len o tvare a omáčke, Radiatori vás presvedčia o opaku. Tento tvar, ktorý na prvý pohľad nevyzerá ako klasická „dutinka“, v sebe ukrýva prekvapenie – z jednej strany je rebrovaný, z druhej jemne prehnutý s vnútornou dutinkou. Táto kombinácia robí Radiatori unikátnymi a ideálnymi na zachytávanie hustých omáčok.

Radiatori sú relatívne novým prírastkom medzi talianskymi cestovinami, ich vznik sa datuje do obdobia medzi svetovými vojnami. Tvar bol inšpirovaný starými kovovými radiátormi, ktoré sa používali na vykurovanie domácností. Tento inovatívny dizajn umožňuje cestovinám efektívne zachytávať omáčky, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre mnohé recepty.

Radiatori sú ideálne na kombinovanie s hustými omáčkami, ako sú ragú, krémové syrové omáčky alebo zeleninové zmesi. Vďaka svojmu tvaru a textúre dokážu zachytiť omáčku v každom záhybe, z každej strany, čo zabezpečuje bohatý a vyvážený chuťový zážitok. Okrem toho sú skvelou voľbou do cestovinových šalátov, kde ich tvar pridáva jedlu zaujímavý vizuálny prvok. Typické uplatnenie je v recepte Radiatori alla Ferdinando II. - tradičný neapolský recept, ktorý kombinuje Radiatori s paradajkovou omáčkou, prosciuttom, bazalkou a mozzarellou. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj historicky významný, keďže bol obľúbený u kráľa Ferdinanda II. - panovníka Regno delle Due Sicilie - „Kráľovstvo oboch Sicílií“ . Alebo za zmienku stoja aj krémové syrové Radiatori - radiatori s bohatou syrovou omáčkou, špenátom a pečenými hubami, prípadne odľahčená letná verzia - cestovinový šalát s grilovanou zeleninou, olivovým olejom, čerstvým bazalkovým pestom a strúhaným parmezánom.

Radiatori alla Ferdinando II. – chuť inšpirovaná kráľom

V srdci Neapola, počas vlády rodiny Bourbonovcov v Kráľovstve oboch Sicílií (1734–1859), sa pripravovali cestoviny s bohatou paradajkovou omáčkou, prosciuttom, mozzarellou a čerstvou bazalkou – pokrm, ktorý si obľúbil aj samotný kráľ Ferdinand II.

Prevedenie Radiatori alla Ferdinando II. je modernou interpretáciou tejto tradičnej neapolskej omáčky, kombinovanou s inovatívnym tvarom cestovín Radiatori, ktorý vznikol až v 20. storočí. Tento unikátny tvar – z jednej strany rebrovaný, z druhej jemne dutý – dokonale zachytáva omáčku a každý kúsok ingrediencie, takže každé sústo ponúka intenzívnu chuť, harmonickú textúru a autentický gurmánsky zážitok.

Radiatori alla Ferdinando II. nie sú len cestoviny – sú poctou neapolskej histórii a kráľovskej tradícii. Hustá paradajková omáčka, jemne slané prosciutto, krémová mozzarella a čerstvá bazalka sa spoja v symfóniu chutí, ktorá pripomína dobu, keď sa na kráľovských stoloch servírovali jedlá plné farieb, vôní a autenticity.

Na dokonalý záver odporúčame pokvapkať hotové jedlo kvalitným extra panenským olivovým olejom – jeho ovocná chuť zvýrazní aromatickosť omáčky a zjemní krémovosť mozzarelly. V našej ponuke nájdete výber olivových olejov, ktoré dokonale doplnia chuť Radiatori a prenesú vás ešte bližšie k talianskemu zážitku.

Týmto receptom si Neapol pripomína svoju kulinársku históriu a tradície – spája minulosť s modernou eleganciou a prináša vám autentickú chuť 19. storočia priamo na váš tanier.

Ochutnajte Neapol u Vás doma. Vyskúšajte Radiatori alla Ferdinando II. a preneste sa do sveta neapolskej tradície. Zachyťte každú omáčku, každý kúsok prosciutta a mozzarelly – a užite si jedlo, ktoré spája históriu, chuť a eleganciu.

Objavte ideálne omáčky pre vaše Radiatori

Radiatori Pastificio di Martino sú pripravené niesť omáčku ako plátno umelecké dielo. Či už máte radi klasickú paradajkovú omáčku, krémovú carbonaru, pikantnú arrabbiatu alebo jemnú pesto verziu, v našej ponuke nájdete všetko, čo potrebujete na dokonalý taliansky obed či večeru.

Tip od Chutnaj.sk: Nebojte sa experimentovať a kombinovať rôzne omáčky s našou pastou – každý tanier sa tak môže stať malým gurmánskym zážitkom. Vyskúšajte naše omáčky a doprajte svojim Radiatori Pastificio di Martino kompletný taliansky zážitok! Pozrieť omáčky

Vyrobené v Taliansku.

Popis produktu

Výživová hodnota Na 100 g
Energia 1502 kJ / 354 kcal
Tuky 1,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70 g
- z toho cukry 3,3 g
Vláknina 3,3 g
Bielkoviny 14 g
Soľ <0,01 g
  • Zloženie: múka z tvrdej pšenice, voda
  • Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste.
  • Balenie: 500g
  • Krajina pôvodu: Taliansko

Pribaľ si a oChutnaj (alebo daruj 😍) aj:

Vyhľadávanie