Maďarské vína majú stáročnú tradíciu a ponúkajú neuveriteľnú pestrosť chutí. Krajina, kde sa slnkom nasiaknuté vinice miešajú s hmlistými údoliami Tokaja či pobrežím Balatonu, kde sa rodia vína, ktoré dokážu byť sladké, suché, ľahké aj mohutné.
- Tokaj – krajina legendárnych Aszú vín s botanickým vplyvom hniloby (botrytis), ktoré dodávajú vínam arómu medu, sušených ovocí, citrusov a úžasnú kyselinu, vďaka ktorej nevytvárajú pocit ťažkosti.
- Červené regióny ako Villány, Szekszárd, Eger prinášajú vína s pevnejšími tanínmi, tmavším ovocím (čerešne, černice, ríbezle), občas aj s tónmi korenia, čokolády či tabaku – ideálne ku mäsu, grilovaniu alebo silnejším jedlám.
- Biele vína z oblasti Balatonu, Somló či Észak-Dunántúl sú svieže, minerálne, často s jemnou ovocnou kyticou (jablko, biele kvetiny), niekedy s troškou exotiky – príjemné na pitie samé o sebe aj ku ľahkým jedlám, rybám či šalátom.
Maďarské vína zaujmú tých, ktorí hľadajú vína s charakterom, históriou a silnou regionálnou identitou – či už chcete niečo sladké na špeciálne chvíle, alebo suché červené, ktoré vyzdrážajú k jedlu.