36,00 €
A+ Plus Rdeče, ročník 2015, je komplexné suché červené víno zo Slovinska s plnou a vyváženou chuťou. Je ideálnym spoločníkom divinových jedál.
Farba, aróma a chuť
Farba: Tmavo rubínovo červená s fialovými odtieňmi a na okraji červená z granátového jablka.
Vôňa: Pripomína zrelé kandizované pomaranče, višňu a slivkový lekvár, bylinkovú povahu mäty piepornej, čierneho korenia a stredomorského korenia. Dokončená arómou vanilky, kakaa, tmavej čokolády a opečenej kôry tmavého chleba.
Chuť: Plná, sladká, vyvážená. Dlhý a ušľachtilý koniec so zamatovým záverom.
Someliér odporúča:
Párovanie jedál: divina, medailónky v slivkovej omáčke.
Teplota podávania: 16-18 ̊C
Potenciál starnutia: 10 rokov a viac
Pôvod vína:
Vinohradnícka oblasť: Brda Forma viníc: terasovité, zahrnuté v systéme integrovanej výroby, zatrávnené Vedenie viniča: jednoramenný Guyot Nadmorská výška: 80-200 m Rozstup: 4 000 - 5 000 vínnej révy / ha Výnos na hektár: Merlot 1,0 - 1,5 kg / vinič Cabernet sauvignon 1,0 - 1,5 kg / vinič Cabernet frank 1,0 kg / vinič Vek viníc: 10 - 30 rokov Typ pôdy: svetlá - slín, pieskovec, hlina Podnebie: submediteránne, zmes teplého morského vzduchu a vplyvu studených alpských vetrov Hrozno Merlot 50%, Cabernet sauvignon 40%, Cabernet frank 10% Zber: výlučne ručne zbierané hrozno, hrozno sa zberá v drevených debnách Spôsob výroby: Každý druh sa vyrába osobitne. Bola vykonaná dlhá macerácia pri teplote 25 - 28 ̊C. Merlot bol macerovaný 15 dní, Cabernet sauvignon 18 dní a Cabernetský frank 13 dní. Po macerácii sa mušty dekantovali osobitne vo francúzskych barikových sudoch. Dozrievali 12 mesiacov v kontakte s kalmi, ktoré nasledovali každý týždeň. Zrenie sa pre každý druh uskutočňovalo osobitne vo francúzskych barikových sudoch - stredne pražených 15 mesiacov (Cabernet sauvignon v nových barikových sudoch, Cabernet frank v jednoročných barikových sudoch, Merlot: 50% v nových barikových sudoch, 50% jednoročné barikové sudy). Zrenie vo fľašiach: min. 3 mesiace
Parametre:
Ročník: 2015 Objem alkoholu: 14,5% Kyseliny: 4,54 g / l pH: 3,71 Zvyškový cukor: 3,8 g / l
Vyhľadávanie