Nepremeškajte naše AKCIE a zvýhodnené balenia! 😍💖
Pastificio Di Martino - Spaghetti Lunghi D&G - extra dlhé 1 kg balenie Pastificio Di Martino - Spaghetti Lunghi D&G - extra dlhé 1 kg balenie Pastificio Di Martino - Spaghetti Lunghi D&G - extra dlhé 1 kg balenie Pastificio Di Martino - Spaghetti Lunghi D&G - extra dlhé 1 kg balenie Pastificio Di Martino - Spaghetti Lunghi D&G - extra dlhé 1 kg balenie Pastificio Di Martino - Spaghetti Lunghi D&G - extra dlhé 1 kg balenie Pastificio Di Martino - Spaghetti Lunghi D&G - extra dlhé 1 kg balenie

Pastificio Di Martino - Spaghetti Lunghi D&G - extra dlhé 1 kg balenie

10,99 € 3,99 €

Spaghetti Lunghi Pastificio di Martino – dlhé, elegantné a ručne balené do voskového papiera v extra veľkom balení až 1 kg. Objavte tradičnú taliansku pastu, ktorá vyniká svojou dĺžkou, bronzovým lisovaním a schopnosťou dokonale zachytiť omáčku. Ideálne na ľahké olejové, rajčinové či pesto omáčky, ktoré zvýraznia noblesu každého sústa.

Zľava 65% z dôvodu blížiacej sa lehoty minimálnej trvanlivosti.

DMT: 3.10.2025

Spaghetti Pastificio di Martino – ikonická klasika

Spaghetti sú najznámejším a najobľúbenejším cestovinovým tvarom na svete – a nie náhodou. Tento dlhý, tenký, elegantný pásik pšeničnej semoliny je symbolom talianskej kuchyne. Názov "spaghetti" pochádza z talianskeho slova spago, čo znamená „špagát“ alebo „tenký povrázok“ – presne takto aj vyzerajú!

Spaghetti vznikli v Taliansku, no ich korene siahajú až k Arabom a starovekým civilizáciám Stredomoria, ktorí podobné cestoviny vyrábali už pred stáročiami. Postupne sa Spaghetti rozšírili do celého sveta a stali sa symbolom talianskej kuchyne – kombinovateľné s rôznymi omáčkami, mäsom, zeleninou či morskými plodmi. Nie nadarmo sú Spaghetti také univerzálne a obľúbené: dokážu byť jednoduché a rýchle na prípravu, ale zároveň majestátne v tradičných receptoch ako carbonara, aglio e olio či arrabbiata.

V minulosti sa Spaghetti nevyrábali nakrájané na krátke prúty, ale v dlhých, niekoľkometrových vláknach, ktoré sa sušili zavesené na drevených tyčiach v uliciach Gragnana. Keď sa pasta začala baliť do bežných balení, z praktických dôvodov sa začala skracovať – a vznikli dnešné spaghetti. Lunghi sú teda návratom ku koreňom – k pôvodnej podobe Spaghetti. Sú dlhšie, elegantnejšie a pôsobia výnimočne už na prvý pohľad. Na tanieri vytvárajú pôsobivý efekt, ktorý si vychutnávajú nielen chuťové poháriky, ale aj oči. Navyše, práve ich dĺžka zaručuje inú skúsenosť pri jedle – lunghi sa neprelamujú tak ľahko ako kratšie špagety a pôsobia „slávnostnejšie“.

Spaghetti Lunghi Pastificio di Martino – noblesa na tanieri

Nie sú to obyčajné špagety. Spaghetti Lunghi od Pastificio di Martino sú výnimočné svojou dĺžkou – také dlhé, že sa pri balení musia ručne ukladať do voskového papiera ako malý kulinársky darček. Už samotné servírovanie je zážitkom: keď sa lunghi zatočia na vidličke, pôsobia elegantne a slávnostne – akoby boli stvorené pre výnimočné chvíle.

Predstavte si, ako sa v hrnci jemne vlnia nekonečne dlhé „špagátiky“. Po pár minútach varenia sa zmenia na pružné, hodvábne cestoviny s konzistenciou al dente. Vďaka svojej dĺžke a bronzovému lisovaniu zachytia omáčku ešte pôsobivejšie než klasické špagety – každé sústo je predĺženým zážitkom, ktorý trvá o niečo dlhšie.

Spaghetti Lunghi sú ideálne na ľahké, elegantné omáčky – napríklad Aglio e Olio s chilli a petržlenovou vňaťou, svieže citrónové kombinácie alebo krémové syrové omáčky. Vynikajúco si rozumejú aj s pestom či jemnými paradajkovými variáciami. Ich dĺžka dodá každému receptu punc noblesy, ktorý urobí aj z bežného večera sviatočný zážitok.

Pastificio di Martino tak prostredníctvom Lunghi prináša na stôl nielen chuť a tradíciu, ale aj taliansku estetiku a rituál, ktorý povýši varenie na malý kulinársky obrad.

Obal, ktorý rozpráva príbeh

No ešte predtým, ako sa vôbec pustíte do varenia, prekvapí vás obal. Nie je to len obyčajný sáčok. V spolupráci s módnym domom Dolce & Gabbana sa aj Spaghetti stávajú malým dizajnovým kúskom. Sýte farby, ornamenty a hravé ilustrácie odkazujú na temperament, vášeň a kultúru Talianska – rovnako, ako samotná pasta z Gragnana.

Každý detail je prepracovaný tak, aby ste cítili, že držíte v rukách niečo výnimočné. Je to malý kúsok talianskej estetiky, ktorý dokáže z obyčajného varenia spraviť malý rituál. Obal sa stáva pozvánkou – usmeje sa na vás, naladí vás na kulinársky zážitok a pripomenie, že aj každodenné jedlo môže mať šmrnc a noblesu.

Pastificio di Martino a ich Spaghetti Lunghi v edícii Dolce & Gabbana zaručuje, že každé balenie je tak malým darčekom, ktorý spája remeselnú tradíciu Gragnana s talianskou módou a estetikou.

Spaghetti Lunghi Pastificio di Martino teda nie sú len cestoviny. Je to tradícia, príbeh, móda a chuť v jednom – a kúsok Talianska, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek doma.

Pri Spaghetti Lunghi hrá veľkú rolu práve ich dĺžka. Keďže sú dlhšie a elegantnejšie než klasické špagety, omáčka by mala pekne obaliť celé vlákno, mať dostatočnú tekutosť, aby sa dala ľahko miešať, ale zároveň aj textúru, ktorá sa zachytí na drsnom povrchu pasty z bronzových foriem.

Najlepšie sa hodia tieto omáčky:

  • Ľahké olejové omáčky – klasika Aglio e Olio, prípadne s chilli, citrónovou kôrou alebo bylinkami (dĺžka cestoviny krásne zvýrazní jednoduchosť jedla).
  • Pesto alla Genovese alebo iné pestá – hladká, ale hustá konzistencia sa rovnomerne rozprestrie po celej dĺžke lunghi.
  • Rajčinové omáčky – jednoduchá pomodoro, arrabbiata či s bazalkou (tekuté, ale chuťovo výrazné).
  • Morské plody a olejové základne – linguine alle vongole sa dá pripraviť aj s lunghi, dĺžka pôsobí ešte elegantnejšie.
  • Jemné smotanovo-syrové omáčky – napr. ľahšia carbonara alebo cacio e pepe (hladké, krémové, držia sa na povrchu).

Čomu sa pri lunghi radšej vyhnúť sú veľmi ťažké, hrudkovité ragú (ako bolognese), ktoré sa lepšie kombinuje so širšími alebo krátkymi tvarmi.

Lunghi vyniknú s ľahšími, elegantnými omáčkami, ktoré sa rozlejú po celej ich dĺžke a zvýraznia „slávnostný“ charakter cestoviny.

Medzi najikonickejšie talianske recepty patrí jednoduché, no dokonale vyvážené Spaghetti Lunghi al pomodoro. Stačí pár zrelých paradajok, strúčik cesnaku, štipka soli a čerstvá bazalka – a dlhé Lunghi ukážu svoju eleganciu a schopnosť zachytiť omáčku po celej dĺžke. Výsledkom je tanier plný farieb, vôní a harmonickej chuti, ktorý poteší oko aj chuťové poháriky. Pre tú pravú chuť odporúčame hotový pokrm ľahko poliať extra panenským olivovým olejom z našej ponuky, ktorý zvýrazní prirodzenú sladkosť paradajok a dodá celej kombinácii hĺbku a sviežosť.

Objavte ideálne omáčky pre vaše špagety

Spaghetti Pastificio di Martino sú pripravené niesť omáčku ako plátno umelecké dielo. Či už máte radi klasickú paradajkovú omáčku, krémovú carbonaru, pikantnú arrabbiatu alebo jemnú pesto verziu, v našej ponuke nájdete všetko, čo potrebujete na dokonalý taliansky obed či večeru.

Tip od Chutnaj.sk: Nebojte sa experimentovať a kombinovať rôzne omáčky s našimi špagetami – každý tanier sa tak môže stať malým gurmánskym zážitkom. Vyskúšajte naše omáčky a doprajte svojim špagetám Pastificio di Martino kompletný taliansky zážitok! Pozrieť omáčky

Vyrobené v Taliansku.

Popis produktu

Výživová hodnota Na 100 g
Energia 1502 kJ / 354 kcal
Tuky 1,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70 g
- z toho cukry 3,3 g
Vláknina 3,3 g
Bielkoviny 14 g
Soľ <0,01 g
  • Zloženie: múka z tvrdej pšenice, voda
  • Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste.
  • Balenie: 1000g
  • Krajina pôvodu: Taliansko

 

Pribaľ si a oChutnaj (alebo daruj 😍) aj:

Vyhľadávanie