Tovar máme pre Vás skladom.
Crossos 2020

Crossos 2020

17,50 €

Crossos 2019/Chutnaj.sk

Crossos je čerešňové červené víno s vysokou intenzitou. Veľmi úprimná aróma, kde vyniká balzamikové a červené a čierne ovocie, všetko sprevádzané tónmi tymiánu, pomarančovej kôry a korenia.

Na podnebí je intenzívna a mastná, veľmi vyvážená, kde sa príjemne prejavuje ovocie a sviežosť.

Popis produktu

Základné informácie

Odrody: 60% čierna Garnacha | 60% Cabernet Sauvignon | 20% Carignan
Typ vína: Červené
Obsah alkoholu: 14,5% obj.

Pôvod vína:

Hrozno z celého regiónu, vybrané spomedzi najlepších pestovateľov viniča v DOQ Priorat. Hrozno vybrané a zozbierané ručne, prepravované v škatuliach po 15 kilogramoch do vinárstva.

Vypracovanie:

Fermentácia a macerácia prebiehajú oddelene, v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele. Následne sa v našom vertikálnom lise vykoná jemné lisovanie pred návratom do nádrže, kde prebieha malolaktická fermentácia. Sceľovanie rôznych odrôd sa vykonáva pred prenosom vína do sudov.


Starnutie: 6 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch (80%) a amerických (20%).

 

Ocenenia:

 

Ročník 2009: 87 PUNTOV · Robert M. Parker

Ročník 2010: 89 PUNTOV · Robert M. Parker

Ročník 2010: 90 PUNTOV · Peñín sprievodca

Ročník 2017: 90 BODOV · Peñín sprievodca

​Ročník 2019: 90 PUNTOV · James Suckling

Ročník 2010: PLATBA · Mundus Vini 2012

Ročník 2011: PLATBA · Mundus Vini 2013

Ročník 2012: OR · Mundus Vini 2014

Ročník 2013: OR · Mundus Vini 2015

Ročník 2014: PLATBA · Mundus Vini 2017

Ročník 2017: ZLATO · Svetová súťaž v Bruseli

Ročník 2019: BRONZ · Svetové vinárske ocenenia Decanter


Zákazníci si objednali ešte

Vyhľadávanie

COOKIES

Chceme Vám prinášať obsah, ktorý Vás naozaj zaujíma, preto používame súbory cookies. Kliknite na tlačidlo Prijať všetky, ak súhlasíte s používaním cookies a zbieraním štatistických dát touto webovou stránkou pre účely zobrazovania relevantného obsahu a reklamy.

Nastavenia môžete upraviť kliknutím na jednotlivé položky. Pre viac informácií o GDPR navštívte túto stránku.

Účely spracovania dát