13,50 €
Jedinečné víno plné vôni a chutí. Skutočný prejav macerovaného bileho hrozna.
Farba, aróma a chuť
Farba: Jemná oranžová s jantárovými odtieňami
Vôňa: Dule, zrelá hruška, všimneme si tymián
Chuť: Výrazná minerálnosť, citrusy a tymián. Jemné sladké taníny, dlhá, svieža a pretrvávajúca dochuť, doplnená praženými mandľami.
Someliér odporúča
Párovanie jedál: Pikantné pečené ryby a kuracie mäso, ázijské jedlo. Výborne sa hodí k pečeným gaštanom.
Potenciál starnutia: 5 - 10 rokov
Teplota podávania: 10 - 14 ̊C
Pôvod vína:
Vinohradnícka oblasť: Brda Pozícia: JZ, J, JV Forma viníc: terasy Nadmorská výška: 120 - 250 m Vedenie viniča: slobodný Guyot Rozstupy: 4000 viníc / ha Vinice vo veku: 15 - 30 rokov Typ pôdy: slied Podnebie: submediteránne, zmes teplého morského vzduchu a studených alpských vetrov Hrozno Odroda: rebula, malvasia, sauvignonasse Zber: výlučne ručne zbierané hrozno Kvasenie aždá odroda zvlášť. Rebula kvasila spolu s jahodovými krevetami v drevených nádobách 12 mesiacov. Sauvignonasse sa fermentovala v nádobe z nehrdzavejúcej ocele 1 mesiac, rovnako ako Malvasia. Zreje Ribula v drevenej nádobe na 12 mesiacov, sauvignonasse a Malvasia v nerezových nádobách na 12 mesiacov. Fermentácia kyselinou mliečnou: ribula 100% a čiastočne v sauvignonass a malvasia.
Parametre
Ročník: 2019 Objem alkoholu: 13% Kyseliny: 5,56 g / l pH: 3,33 Zvyškový cukor: 4,4 g / l
Vyhľadávanie